Sayfalar

11 Haziran 2013 Salı

ADMİNİN ÖZEL SEÇİMLERİ

PATATES KÖFTESİ

  • Malzemeler: 
  •  6 orta büyüklükte patates
  • 4 yumurta(2 tanesi köfte hamuruna,2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)
  • 5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir(150 gr),
  •  Yarım demet maydanoz, 2 – 3 çorba kaşığı un
  • Tuz ve karabiber, Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı 
  • NOT : 
  • 1- Peynir yerine kıymalı iç de konabilir(Kıyma, soğan,maydanoz,tuz,karabiber karışımı.)
  • 2- iç koymadan şekil verilip,un ve yumurtaya batırılıp kızartılırsa «Patates Kroket» olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder