Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI
Malzemeler
  • Malzeme
  • 1 Baş Soğan
  • Yarım Kahve Fincanı Kırmızı Mercimek
  • Yarım Kahve Fincanı Pirinç
  • Yarım Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur ( incede olabilirmiş)
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2Diş Sarımsak
  • 6-7 Bardak Et Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Margarin
  • Tuz
  • Nane
  • Yapılışı


Tarif
  • Soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranıp yağda kavrulur, bir kaşık biber salçası ilave edilir
  • 2-3 dakika dahakavrulur sonra iki kaşıksalçayı bir bardak su ilesulandırıptencereye ilave edilir
  • 5dakika pişirilir 6-7 bardak etsuyuda ilave edilir ve kaynayınca kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, tuzda tencereye eklenip yarım saate yakın pişirilir ve üstüne nane serpilir.
  • AfiyetOlsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder