Malzemeler
- 1/2 kg KuşkonmazHaşlamak için :
- 1 litre su
- 50 gram tuz
- 1 limonun suyu
- 50 gram şeker
- 70 gram un
- 75 gram margarin
- 1 adet orta boy soğan
- Bir tutam dereotu
- 2 çorba kaşığı çiğ krema
- Tuz
Tarif
- 1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
- Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın.
- Piştikten sonra çıkartıp süzün.
- Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
- Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
- Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin.
- Topaksız kıvam almasını sağlayın.
- Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin.
- Kuşkonmazları tencereye alın.
- Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
- Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder