Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kuşkonmaz Çorbası

Malzemeler
  • 1/2 kg KuşkonmazHaşlamak için :
  • 1 litre su
  • 50 gram tuz
  • 1 limonun suyu
  • 50 gram şeker
  • 70 gram un
  • 75 gram margarin
  • 1 adet orta boy soğan
  • Bir tutam dereotu
  • 2 çorba kaşığı çiğ krema
  • Tuz
Tarif
  • 1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
  • Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. 
  • Piştikten sonra çıkartıp süzün. 
  • Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
  • Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
  • Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. 
  • Topaksız kıvam almasını sağlayın.
  • Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. 
  • Kuşkonmazları tencereye alın.
  • Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
  • Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder