Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kremalı Ispanak Çorbası


Malzemeler
  • 500 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 6 taze soğan
  • 1 patates
  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 5 su bardağı sui
Tarif
  • Ispanakları yıkayıp doğrayın.
  • Küp doğranmış soğanları ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Unu serpin ve 2 dakika kavurun.
  • Küp doğranmış patatesi ve taze soğanları ilave edin.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra ıspanak yapraklarını ilave edin.
  • 5 dakika pişirin.
  • Çorbaları kaselere paylaştırın ve birer kaşık krema ilave edip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder