Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Zeytinyağli Yaprak Sarma


Malzemeler
  • 2 bardak pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz,pul biber,sumak ,dolma baharı,nane kekik,tarcın,k:biber,kimyon
  • 300 gr yaprak
  • Zeytin yağ
  • Kuş üzümü ve fıstık istenirse konulabilir.
Tarif
  • Rendelenen soğanlar zeytinyağında kavrulur.
  • Üzerine pirinç ilave edilip şeffaflaşana kadar kavrulur.
  • Baharatları ve salçasıda eklenir.
  • 2 bardak su konularak kısık ateşte piriçnler suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerine bir bez örtülerek bekletilir.
  • Bu pişirmede pirinçler iyice pişmeyecek biraz sert kalacak.
  • Dinlendirilen pirinçler soğuduktan sonra yapraklara sarılarak tencereye dizilir .
  • Üzerine 2 bardak daha su konurarak kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder