Malzemeler
- 2 bardak pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 kaşık salça
- Tuz,pul biber,sumak ,dolma baharı,nane kekik,tarcın,k:biber,kimyon
- 300 gr yaprak
- Zeytin yağ
- Kuş üzümü ve fıstık istenirse konulabilir.
Tarif
- Rendelenen soğanlar zeytinyağında kavrulur.
- Üzerine pirinç ilave edilip şeffaflaşana kadar kavrulur.
- Baharatları ve salçasıda eklenir.
- 2 bardak su konularak kısık ateşte piriçnler suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine bir bez örtülerek bekletilir.
- Bu pişirmede pirinçler iyice pişmeyecek biraz sert kalacak.
- Dinlendirilen pirinçler soğuduktan sonra yapraklara sarılarak tencereye dizilir .
- Üzerine 2 bardak daha su konurarak kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder