Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Cheese Cake

Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • Krema
  • 1 su bardağı un
  • Tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 limon kabuğu
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 1 paket puding vanilyası
Tarif
  • 1. Aşama
  • 4 yumurta akını mikserde kar haline getirilip bir kaba koyup buzdolabında bekletilir. 1 kase kremayı da mikserle çırpıp buzdolabında bekletilir.
  • 2. Aşama
  • 1 Su bardağı Un (200 Gr.)75 gr, tereyağı, 1 yumurta, 1 su b. şeker, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 limon kabuğu rendesinin yarısı, bütün bu malzemelerin hepsini karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamuru elimizle yağlanmış tepsiye ince bir şekilde tepsinin kenarları dahil olmak üzere yayılır.
  • 3. Aşama
  • 100 gr. tereyağ, 4 yumurta sarısı, 1 vanilya, 500 gr. Süzme yoğurt (torba yoğurdu), 1 paket Puding Vanilyası (Dr. Oetker),1 limon kabuğu rendesinin yarısı, 4 yemek kaşığı şeker, 1 kase çiğ krema (önceden çırpılıp dolaba konulacak)
  • Önce tereyağ ve şeker çırpılıp, daha sonra yumurta sarısı eklenecek, limon kabuğu, puding vanilyasını ekle mikserde çırpıp daha sonra krema ve yumurta aklarını ekleyerek çokaz karıştırılıp (yumurta akları kaybolmasın ve sönmemesine dikkat edilecek) hazırlanan hamurun üzerine dökülecek. 170-180 C önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  • Soğuyunca servis yapın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder