Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tarif
- Yumurtalarımızı ve şekerimizi 5-6 dakika iyice krema kıvamına gelene dek hep aynı yönde çırpalım.
- Ardından ilk önce sıvıları ekleyelim.
- Yani su ve sıvı yağı.
- Şöyle bir tekrar karıştıralım.
- Daha sonra da elenmiş unumuzu ve vanilya ile kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbımıza dökelim.
- Kek hamurumuz biraz sıvı oluyor merak etmeyin pişecektir.
- Fırını 175 dereceye ayarlayın ve 45 dakika pişirin.
- 30 dakika kesinkes fırının kapağını açmayın camdan bakınmakla yetinin. :-)))
- Orjinal tarifte su var ben bir çay bardağı su bir çay bardağı portakal suyu ve biraz kabuğu ekledim bu keke.
- Siz de değiştirebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder