Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Köri Soslu Börülceli Tavuk

Malzemeler
  • 500 gr Börülce veya kilçiksiz taze fasulye
  • 500 gr haslanmis tavuk eti
  • 3 yemek kasigi mayonez
  • 1 su bardagi yogurt
  • 3 çorba kasigi köri
  • 1 çorba kasigi hardal
  • Tuz
Tarif
  • Börülceleri veya fasulye kullaniyorsaniz fasulyeleri biçakla 4'e bölerek çok fazla öldürmeden haslayin. Bu malzeme yesil ve hafif diri, ama pismis olmalidir.
  • Bu malzemeyi süzüp sogumaya birakin.
  • Pismis tavuk etini börülce veya fasulyelerin boyunda uzunlamasina ve yassi olarak kesin.
  • Bir kasede, yogurdu, mayonezi, hardali ve 3 çorba kasigi köriyi ve tuzu çirparak karistirin.
  • Sonra bu karisimin içine börülceleri ve dilimlenmis tavuk etini ekleyip tamamen birbirine bulanacak sekilde ilave edin ve yine iyice karistirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder