Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI

DOMATES ÇORBASI
Malzemeler
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 6 su bardağı tavuk suyu ya da su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Tarif
  • Tencereyi ateşe yerleştirn ve yağları biraz ısınması ve erimesi için bırakın.
  • Unu ilave edin ve sararana kadar kavurun.
  • Domates salçasını ve ketçabı ilave edin, 3-4 dakika kavurun.
  • Tuzu ve soğuk tavuk suyunu ilave edin
  • Tam ısınmadan sütü de ekleyin.
  • Biraz piştikten sonra karabiberi katın.
  • Karıştırmaya devam edin.
  • Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder