DOMATES ÇORBASI
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı ketçap
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı süt
- 6 su bardağı tavuk suyu ya da su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
- Tencereyi ateşe yerleştirn ve yağları biraz ısınması ve erimesi için bırakın.
- Unu ilave edin ve sararana kadar kavurun.
- Domates salçasını ve ketçabı ilave edin, 3-4 dakika kavurun.
- Tuzu ve soğuk tavuk suyunu ilave edin
- Tam ısınmadan sütü de ekleyin.
- Biraz piştikten sonra karabiberi katın.
- Karıştırmaya devam edin.
- Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder