Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Elbasan Tava

Malzemeler
  • 500 gr Kuzu Eti (kemikli)
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Yogurt
  • 2 Adet Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Margarin
  • 1 Baş Soğan
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • 1 Çay Bardağı Su
Tarif
  • Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün.
  • İçerisine etleri atın
  • .Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.
  • Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.
  • Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın.
  • İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın.
  • Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün.
  • Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin.
  • Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder