Malzemeler
- 500 gr Kuzu Eti (kemikli)
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Yogurt
- 2 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Margarin
- 1 Baş Soğan
- Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- 1 Çay Bardağı Su
Tarif
- Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün.
- İçerisine etleri atın
- .Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.
- Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin.
- Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.
- Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın.
- İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın.
- Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün.
- Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin.
- Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder