Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Frambuazlı Browni Pasta

Malzemeler
  • 125 gr. tereyağı
  • Krem patisserie malzemesi: 250 gr. süt, 130 gr. şeker, 1 adet yumurta, 40 gr. un, 24 gr. tereyağı, Az vanilya
  • 125 gr. pudra şekeri
  • 250 gr. un
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı krema
  • 2 kahve kaşığı kabartma tozu
  • 150 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
  • 150 gr. kıyılmış ceviz
Tarif
  • Bir kapta tereyağı ve şeker krem haline getirilir
  • Yumurta sarıları birer birer eklenir, mikserde iyice karıştırılır ve erimiş çikolata eklenir
  • Diğer bir kapta yumurta beyazı çırpılır, köpük haline gelince yumurta sarılı karışımla beraber hafif karıştırılır
  • Diğer malzemelerle beraber düzgünce karıştırılır ve en son ceviz ilave edilir
  • Yağlanmış derin bir tepsiye veya kalıba dökülür
  • 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir, soğuduktan sonra browni kekin üzerine frambuaz ilave edilmiş krem patisserie eklenir ve üzerine diğer browni kek konulur
  • En son jöle sürülerek servis edilir
  • Krem patisserie yapılışı:
  • Süt bir kapta kaynatılır, diğer bir kapta şeker, yumurta ve az süt karışımı parmak sıcaklığına dayanacak şekilde ısıtılır
  • Kaynayan süte azar azar ilave edilerek 2 dakika pişirilir
  • Tereyağı ilave edilir, soğutulur ve bir kapta 5-6 dakika çırpılarak karıştırılır
  • Not: Frambuazlar ve çilekler taze olursa daha güzel olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder