Malzemeler
- 125 gr. tereyağı
- Krem patisserie malzemesi: 250 gr. süt, 130 gr. şeker, 1 adet yumurta, 40 gr. un, 24 gr. tereyağı, Az vanilya
- 125 gr. pudra şekeri
- 250 gr. un
- 3 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı krema
- 2 kahve kaşığı kabartma tozu
- 150 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
- 150 gr. kıyılmış ceviz
Tarif
- Bir kapta tereyağı ve şeker krem haline getirilir
- Yumurta sarıları birer birer eklenir, mikserde iyice karıştırılır ve erimiş çikolata eklenir
- Diğer bir kapta yumurta beyazı çırpılır, köpük haline gelince yumurta sarılı karışımla beraber hafif karıştırılır
- Diğer malzemelerle beraber düzgünce karıştırılır ve en son ceviz ilave edilir
- Yağlanmış derin bir tepsiye veya kalıba dökülür
- 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir, soğuduktan sonra browni kekin üzerine frambuaz ilave edilmiş krem patisserie eklenir ve üzerine diğer browni kek konulur
- En son jöle sürülerek servis edilir
- Krem patisserie yapılışı:
- Süt bir kapta kaynatılır, diğer bir kapta şeker, yumurta ve az süt karışımı parmak sıcaklığına dayanacak şekilde ısıtılır
- Kaynayan süte azar azar ilave edilerek 2 dakika pişirilir
- Tereyağı ilave edilir, soğutulur ve bir kapta 5-6 dakika çırpılarak karıştırılır
- Not: Frambuazlar ve çilekler taze olursa daha güzel olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder