Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Çemen


Malzemeler
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı çemen tozu
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 1 dal maydanoz
  • Tuz
Tarif
  • Sarımsakları soyup ezin.
  • Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin.
  • İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağına yerleştirin.
  • Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder