Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Balık Çorbası


Malzemeler
  • 1 adet orta boy levrek veya mezgit
  • 2 Lt su
  • 1 adet soğan
  • 3 adet kereviz sapı
  • 3 adet havuç
  • zeytinyağ
  • 50 gr un
  • 1 limon
  • ½ demet maydanoz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 7-8 adet tane karabiber
  • 2 diş sarmısak
Tarif
  • Soğan kereviz ve havuçlarımızı soteliyoruz.
  • Bir tülbenttin içine defne yaprağı, maydanoz sapı, karabiber ve sarımsağı da ezip üzerine kuru kekik ekliyoruz ve tülbenti bağlıyoruz.
  • Filetosunu çıkarttığımız balıkların kafasını da soğan, kereviz ve havuçlarla sotelediğimiz tenceremizin içine ekliyoruz.
  • Üzerine soğuk su ekleyip kaynadıktan sonra baharat torbamızı içine atıyoruz. 45 dakika kadar kaynatıyoruz.
  • Ardından küp küp doğradığımız mezgitleri de içine atıp 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra çorbamız hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder