Malzemeler
- 1 adet orta boy levrek veya mezgit
- 2 Lt su
- 1 adet soğan
- 3 adet kereviz sapı
- 3 adet havuç
- zeytinyağ
- 50 gr un
- 1 limon
- ½ demet maydanoz
- 1 adet defne yaprağı
- 7-8 adet tane karabiber
- 2 diş sarmısak
Tarif
- Soğan kereviz ve havuçlarımızı soteliyoruz.
- Bir tülbenttin içine defne yaprağı, maydanoz sapı, karabiber ve sarımsağı da ezip üzerine kuru kekik ekliyoruz ve tülbenti bağlıyoruz.
- Filetosunu çıkarttığımız balıkların kafasını da soğan, kereviz ve havuçlarla sotelediğimiz tenceremizin içine ekliyoruz.
- Üzerine soğuk su ekleyip kaynadıktan sonra baharat torbamızı içine atıyoruz. 45 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız mezgitleri de içine atıp 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra çorbamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder