Malzemeler
- Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg
- Zeytinyağı (kızarırken çektiği) 8 yemek kaşığı 80 gram
- Soğan 2 orta boy 150 gram
- Domates 2 küçük boy 200 gram
- Maydanoz 1/3 demet 20 gram
- Sarmısak 2 diş 5 gram
- Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
- Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
- Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Tarif
- Sebzeleri yıka
- Kabağın saplarını kesip, boyuna 2 parçaya böl
- Tavaya yağı ve kabakları koy, kapağı ört, kısık ateşte, ara sıra çevirerek yumuşat, ortalarını kaşıkla çukurlaştır
- Yayvan bir tencereye diz
- Soğanı soy, yıka ince ince doğra, kabakların kızardığı yağda 2-3 dakika öldür
- 1 domatesi ikiye böl, yansını kabak sayısı kadar dilimle,
- kalan domatesleri küçük küçük doğra,
- soğana kat bir iki kez çevir, ocağı kapat
- Maydanozu ayıkla, ince ince kıy
- Sarmısağı soy, ince ince doğra
- Maydanoz, sarımsak, tuz ve şekeri soğana ekle, karştır
- Kabağın çukur kısımlarını bu içle doldur,
- üstlerine dilimlenmiş domatesleri yerleştir
- Tencerenin kenarından suyu koy,
- kabaklar yumuşayıncaya değin, 35-40 dakika kadar pişir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder