Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kabak Bayıldı



Malzemeler
  • Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg
  • Zeytinyağı (kızarırken çektiği) 8 yemek kaşığı 80 gram
  • Soğan 2 orta boy 150 gram
  • Domates 2 küçük boy 200 gram
  • Maydanoz 1/3 demet 20 gram
  • Sarmısak 2 diş 5 gram
  • Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
  • Şeker 1 tatlı kaşığı 4 gram
  • Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Tarif
  • Sebzeleri yıka
  • Kabağın saplarını kesip, boyuna 2 parçaya böl
  • Tavaya yağı ve kabakları koy, kapağı ört, kısık ateşte, ara sıra çevirerek yumuşat, ortalarını kaşıkla çukurlaştır
  • Yayvan bir tencereye diz
  • Soğanı soy, yıka ince ince doğra, kabakların kızardığı yağda 2-3 dakika öldür
  • 1 domatesi ikiye böl, yansını kabak sayısı kadar dilimle,
  • kalan domatesleri küçük küçük doğra,
  • soğana kat bir iki kez çevir, ocağı kapat
  • Maydanozu ayıkla, ince ince kıy
  • Sarmısağı soy, ince ince doğra
  • Maydanoz, sarımsak, tuz ve şekeri soğana ekle, karştır
  • Kabağın çukur kısımlarını bu içle doldur,
  • üstlerine dilimlenmiş domatesleri yerleştir
  • Tencerenin kenarından suyu koy,
  • kabaklar yumuşayıncaya değin, 35-40 dakika kadar pişir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder