Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kabak Graten Kıymalı

 
Malzemeler
  • 1 kg orta büyüklükte sakız kabağı
  • kıyma içi:
  • 150 gr yağsız kıyma
  • 1 irice soğan
  • 1 irice domates
  • Tuz- karabiber
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Beyaz sos:
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı margarin
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri
Tarif
  • İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun
  • Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin
  • Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin
  • Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin
  • Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın
  • Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın
  • Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın
  • Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun
  • Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin
  • Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun
  • Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin
  • Fırında üzerini kızartın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder