Malzemeler
- 1 kg orta büyüklükte sakız kabağı
- kıyma içi:
- 150 gr yağsız kıyma
- 1 irice soğan
- 1 irice domates
- Tuz- karabiber
- 1 yemek kaşığı margarin
- Beyaz sos:
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı margarin
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri
Tarif
- İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun
- Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin
- Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin
- Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin
- Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın
- Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın
- Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın
- Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun
- Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin
- Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun
- Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin
- Fırında üzerini kızartın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder