Malzemeler
- 500 gr yagsiz taze dana kiymasi
- 200 gr koftelik bulgur
- 2 yemek kasigi tepeleme dolu domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi (istege bagli)
- 1 iri sogan ince dogranmis
- 2-3 dis sarimsak cok ince dogranmis
- 1-2 tatli kasigi toz kirmizi biber
- 1 tatli kasigi pul kirmizi biber
- Kasigin ucu ile karabiber
- 4 yemek kasigi zeytinyagi (istege gore fazlalasabilir)
- 1 demet maydonoz ince kiyilmis
- kaynar su
Tarif
- Kaynar suyu koftelik bulgurun uzerine dokun uzerini kapatsin.
- uzerini kapayarak bir kenara birakin.
- Soganlari sarimsaklari maydanozu kiyip hazirlayin.
- sismis ve sogumus olan bulgurun uzerine tum yukarida yazili malzemeleri ilave ederek yugurun.
- Cok yugurmaniza gerek yok hersey hazir ve taze. birbiriyle butunlesince avcunuzda sikarak kucuk kofteler yapin.
- yiyemediginiz artan kismini iki sekilde degerlendirebilirsiniz cok yassi ince kofteler yapin yagsiz tavayi cok az yaglayarak iki tarafini kizartin yeni ve cok lezzetli kofteler yapmis olacaksiniz.
- Bir baska degerlendirme sekli de icine bir yumurta ekleyip tekrar yugurup sulu kofte olarak.
- Minik parcalari elinizde yuvarlayin hepsi yuvarlanip hazir olduktan sonra kaynayan suya atin.
- Hafif ateste kaynamaya birakin diger tarafta yemek icin kullandiginiz herhangi bir yagin icine kirmizi biber atin toz veya pul olabilir pismis koftelerin uzerine dokarek servis yapin.
- Bu sulu kofte ye isterseniz kirmizi biberle birlikte salca da kizdirip ekleyebilirsiniz nane de.
- Lezzetli bir sulu kofte cesidi
- Cig kofteleri marul yapraklarina dizip yanina karisik salata ile serviz yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder