Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kolay Çiğ Köfte


Malzemeler
  • 500 gr yagsiz taze dana kiymasi
  • 200 gr koftelik bulgur
  • 2 yemek kasigi tepeleme dolu domates salcasi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi (istege bagli)
  • 1 iri sogan ince dogranmis
  • 2-3 dis sarimsak cok ince dogranmis
  • 1-2 tatli kasigi toz kirmizi biber
  • 1 tatli kasigi pul kirmizi biber
  • Kasigin ucu ile karabiber
  • 4 yemek kasigi zeytinyagi (istege gore fazlalasabilir)
  • 1 demet maydonoz ince kiyilmis
  • kaynar su
Tarif
  • Kaynar suyu koftelik bulgurun uzerine dokun uzerini kapatsin.
  • uzerini kapayarak bir kenara birakin.
  • Soganlari sarimsaklari maydanozu kiyip hazirlayin.
  • sismis ve sogumus olan bulgurun uzerine tum yukarida yazili malzemeleri ilave ederek yugurun.
  • Cok yugurmaniza gerek yok hersey hazir ve taze. birbiriyle butunlesince avcunuzda sikarak kucuk kofteler yapin.
  • yiyemediginiz artan kismini iki sekilde degerlendirebilirsiniz cok yassi ince kofteler yapin yagsiz tavayi cok az yaglayarak iki tarafini kizartin yeni ve cok lezzetli kofteler yapmis olacaksiniz.
  • Bir baska degerlendirme sekli de icine bir yumurta ekleyip tekrar yugurup sulu kofte olarak.
  • Minik parcalari elinizde yuvarlayin hepsi yuvarlanip hazir olduktan sonra kaynayan suya atin.
  • Hafif ateste kaynamaya birakin diger tarafta yemek icin kullandiginiz herhangi bir yagin icine kirmizi biber atin toz veya pul olabilir pismis koftelerin uzerine dokarek servis yapin.
  • Bu sulu kofte ye isterseniz kirmizi biberle birlikte salca da kizdirip ekleyebilirsiniz nane de.
  • Lezzetli bir sulu kofte cesidi
  • Cig kofteleri marul yapraklarina dizip yanina karisik salata ile serviz yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder