MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 litre su
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 baş kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- dilediğiniz miktarda pulbiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 6-7 sap yeşil soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- marul veya roka
Tarif
- su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.
- tencerenin kapağını aralık bırakın. M
- ercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
- 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın.
- üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
- kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın
- mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
- Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın.
- bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
- Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.
- Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın.
- son olarakra 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
- Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.
- tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
- Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın.
- Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın.
- Bunları bir kenara koyun.
- Derin kaptaki karışımınıza tuzu ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun.
- yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin.
- 2-3 dakika daha yoğurun.
- harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.
- Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder