Sayfalar

11 Haziran 2013 Salı

ADMİNİN ÖZEL SEÇİMELERİ

MERCİMEK KÖFTESİ
Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • dilediğiniz miktarda pulbiber
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 6-7 sap yeşil soğan
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • marul veya roka
Tarif
  • su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.
  • tencerenin kapağını aralık bırakın. M
  • ercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın.
  • 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın.
  • üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın.
  • kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatın
  • mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
  • Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın.
  • bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün.
  • Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.
  • Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın.
  • son olarakra 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
  • Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin.
  • tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
  • Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın.
  • Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın.
  • Bunları bir kenara koyun.
  • Derin kaptaki karışımınıza tuzu ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun.
  • yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin.
  • 2-3 dakika daha yoğurun.
  • harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin.
  • Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder