Malzemeler
- 1 kg. kabak
- 4 çorba kaşığı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yoğurt
- Sarımsak
- Dereotu
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Su
Tarif
- Önce unu yağ koymadan kendi halinde tavada ateşte kavurup, bir kenara koyalım.
- Kabakların kabuklarını bıçak ile sıyırdıktan sonra yıkayıp, halka halka doğrayın. Tencereye koyup üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip, yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika haşlayın.
- Haşlarken azcık tuz ekleyin.
- Haşlandıktan sonra el blender’ ı ile püre haline getirin.
- Bu arada kaynadıktan sonra 2 parmak kadar su kalmış olmalı, fazla su olursa dökebilirsiniz.
- Fazla su olursa kıvamı sulu olabilir.
- Bu noktaya dikkat ediniz.
- Kavrulmuş olan unu kabak püresine ilave edip, top top olmaması için tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
- Tadına bakarak istendiği kadar tuz ilave edebilirsiniz.
- Karıştırmayı bıraktığında fok fok ediyorsa yani kaynamışsa ateşi söndürün.
- Cam bir kaba boşaltın bir kenarda soğumaya bırakın.
- Bu arada sarmısaklı yoğurdu hazırlayın, dereotunu doğrayın.
- Kabak soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu 2 parmak geçecek kadar kabak üzerine yayın.
- Zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra dereotu ve toz kırmızı biber ile süsleyin.
- Yağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.
- Kaşıkla alarak servis edebilirsiniz.
- Değişik bir meze, salata çeşidi olarak misafirlere sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder