Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Kabak Ezme


Malzemeler
  • 1 kg. kabak
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Dereotu
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Su
Tarif
  • Önce unu yağ koymadan kendi halinde tavada ateşte kavurup, bir kenara koyalım.
  • Kabakların kabuklarını bıçak ile sıyırdıktan sonra yıkayıp, halka halka doğrayın. Tencereye koyup üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip, yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika haşlayın.
  • Haşlarken azcık tuz ekleyin.
  • Haşlandıktan sonra el blender’ ı ile püre haline getirin.
  • Bu arada kaynadıktan sonra 2 parmak kadar su kalmış olmalı, fazla su olursa dökebilirsiniz.
  • Fazla su olursa kıvamı sulu olabilir.
  • Bu noktaya dikkat ediniz.
  • Kavrulmuş olan unu kabak püresine ilave edip, top top olmaması için tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
  • Tadına bakarak istendiği kadar tuz ilave edebilirsiniz.
  • Karıştırmayı bıraktığında fok fok ediyorsa yani kaynamışsa ateşi söndürün.
  • Cam bir kaba boşaltın bir kenarda soğumaya bırakın.
  • Bu arada sarmısaklı yoğurdu hazırlayın, dereotunu doğrayın.
  • Kabak soğuduktan sonra sarmısaklı yoğurdu 2 parmak geçecek kadar kabak üzerine yayın.
  • Zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra dereotu ve toz kırmızı biber ile süsleyin.
  • Yağ miktarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kaşıkla alarak servis edebilirsiniz.
  • Değişik bir meze, salata çeşidi olarak misafirlere sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder