Sayfalar

11 Haziran 2013 Salı

ADMİNİN ÖZEL SEÇİMLERİ

Islim Kebabı


Malzemeler
  • 4 tane uzun patlıcan
  • 4,5 tane sivri biber
  • 2 tane orta boy domates
  • Köfte İçin..
  • yarım kg kıyma
  • 1 yumurta
  • ekmek içi
  • kuru reyhan
  • karabiber
  • pul biber
  • 1 orta boy kurusoğan
  • 1,2 diş sarımsak
  • tuz
  • Sosu İçin.....
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 bardak sıcak su
  • tuz
Tarif
  • Patlıcanları uzunlamasına kesip tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletin,
  • daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın,
  • diğer yandan köfteyi hazırlayın,
  • köfteleri hafifçe kızartın.
  • Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin.
  • İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın.
  • Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan bastırın daha sonra üzerine salçalı sosu dökün 200 derecelik fırında pişirin

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder