Malzemeler
- 100 gram margarin
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- biraz un
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 2 diş sarmısak
- 2-3 yaprak adaçayı
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 demet kıyılmış maydonoz
- 500 gram domates
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 600 gram dana ciğeri
- tuz,karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sirke
Tarif
- Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
- Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın.
- Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın.
- Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
- Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun.
- Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin.
- Kırmızı şarabı da ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın.
- Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın.
- Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın.
- Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın.
- 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder