Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Fransız Usulü Dana Ciğer

Malzemeler
  • 100 gram margarin
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • biraz un
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 2 diş sarmısak
  • 2-3 yaprak adaçayı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 demet kıyılmış maydonoz
  • 500 gram domates
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 600 gram dana ciğeri
  • tuz,karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sirke
Tarif
  • Ciğeri ızgaralık olacak şekilde doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  • Sarmısağı ve soğanı soyup ince ince kıyın.
  • Ciğerleri önce una bulayın, sonra kızgın yağda iki tarafını da sadece birer dakika kızartın.
  • Üzerlerine tuz ve karabiber serptikten sonra ciğer dilimlerini tabağa alın.
  • Soğanı ve sarmısağı, ciğeri kızarttığınız tavaya atıp, aynı yağda kavurun.
  • Sonra üzerlerine, domatesleri ve domates salçasını ilave edin.
  • Kırmızı şarabı da ekledikten sonra 1.5 çay bardağı sıcak su katın.
  • Tuz,kırmızı biber ve şeker ile tatlandırın.
  • Ateşin altını iyice kısıp 10 dakika tıkırdatın.
  • Bu sürenin sonunda, kıyılmış ada çayı yapraklarını, biberiyeyi ve ciğerleri tavaya, sosun üzerine katın.
  • 1-2 dakika da sosla beraber pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder