Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Tuzda Palamutbalik


Malzemeler
  • 1 BÜYÜK PALAMUT
  • 250 gr.TUZ
  • 3 YUMURTA AKI
  • ALDIGI KADAR UN(KULAK MEMESİ TABİRİ UYGUN OLACAK KADAR)
  • ROKA-
  • MAYDONOZ-
  • BİBERİYE-
  • DEREOTU-
  • MAYDONOZ-
  • DEFNE YAPRAGI...VB..
  • 1 TATLI KASIGI KADAR TEREYAGI
  • 2-3 ADET TOHUM KARABİBER
Tarif
  • Palamutu iyice yıkayalım kafası ve kuyrugu kalacak sadece içi temizlenecek..
  • bir yüzüne 3 yada 4 kez enlemesine bıcakla kesip içlerine 1 er adet defne yapragı,ince ince kıydıgımız otlarıda aralarına sıkıstırıp yagladıgımız tepsiye kestiğimiz ve doldurdugumuz yüzü alta gelecek sekilde koyalım..
  • arasına yine defne yapragı ,cok az tereyagı ve karabiber koyalım..
  • üzerinede yine dogradıgımız otlardan koyalım..
  • bir kenarda yumurta akı tuz ve unu hamur yapıp balık eni ve boyu kadar acıp bunu kuyrugu ve bası dısarda kalacak sekilde saralım iyice hava cıkmamalı...
  • acıkta kalan yerlerede yanmaması için folya örtelim..
  • fırında yaklaşık 40-50 dk hatta 1 saat kadar pişirelim..
  • cıkardıktan sonra cekic ve bıcak yardımı ile üzerindeki tuzu rahatlıkla cıkartabiliriz..
  • inanılmaz tad oldu arkadaslar denemenizi tavsiye ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder