Malzemeler
- 200 gr frambuaz
- 300 ml vişne suyu
- 3 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı su
- 150 ml süt kreması
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Kavrulmuş file badem
- Süslemek için frambuaz ve pudraşeker
Tarif
- Frambuazları temizleyin. Bir kâseye alıp üzerine vişne suyunu ekleyin ve 4 saat bekletin. Kısık ateşte 10 dakika ısıtıp soğutun. Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın. Ocaktan alıp ılıtın.
- Yumurta sarılarının üzerine ekleyip karıştırın. Krema, limon suyu ve vişne sulu frambuazları ilave edin. Mutfak robotunda ezin. Yuvarlak bir sufle kabının çevresini yağlı kâğıtla (Kağıdın yüksekliği kalıptan fazla olmalı) sarın. Açılmaması için iyice sabitleyin.
- Sufle harcını kalıbı iki parmak geçecek şekilde ilave edin. Buzlukta 4 saat bekletin. Kalıbın kenarındaki yağlı kâğıdı çıkarın. Kalıptan taşan suflenin kenarlarına file bademleri yapıştırın. Frambuazları pudraşekere bulayıp suflenin üzerine dizin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder