Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Ördek Çorbası Endonezya Tarifi



Malzemeler
  • Karides ezmesi 2 kaşik
  • Biber
  • Kişniş yapragi (taze) 1 avuç
  • Tuz 1/2 kaşık
  • Sogan (Küçük) 10 adet
  • Domates 2 adet
  • Acı kırmızı biber 3 - 5 adet
  • Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet
  • Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr.
  • Sirke 1 kaşik
  • Şeker
  • Limon suyu 3 kaşik
  • Sarmısak 5 diş
Tarif
  • Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin
  • Ordegi iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın
  • Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın
  • Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın
  • Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
  • Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın
  • Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın
  • Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin
  • Tuz koyun
  • Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin
  • Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin
  • Yavaşça soğumaya bırakın
  • Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder