Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Işkembe Çorbası


Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 lt. su
  • Sirke
  • Tuz
  • 150 gr. un
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 500 gr işkembe
Tarif
  • İşkembeyi yıkadıktan sonra 1 lt su ile haşlayın
  • Bu arada da kabuğu ayıklanmış olan soğanı da içine bütün olarak koyun
  • Haşlandıktan sonra işkembeyi süzerek suyundan alın
  • Öte yandan un ve yumurtayı karıştırın ve bu karışımı işkembeyi kaynattığınız suya katın
  • 15-20 dk pişirdikten sonra ufak ufak kesmiş olduğunuz işkembeyi de içine atın ve tekrar bir taşımlık kaynatıp sıcak olarak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder