Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Gelin Fasulyesi

Malzemeler
  • 1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
  • 2 Çorba Kaşığı Margarin
  • 2 Adet Soğan
  • 200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
  • 2 Adet Patates
  • 1/2 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Çorba Kaşığı Salça
  • Tuz
Tarif
  • Yemeğin Tarifi Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin.
  • Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın.
  • Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
  • Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.
  • Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
  • Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin.
  • Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  • Tuzunu ayarlayın.
  • Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip,
  • servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder