Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 bardak şeker (damak tadınıza göre siz miktarını arttırın ya da azaltın ben genelde öyle yaparım)
- 50 gr. Margarin
- 1 vanilya
- Üzeri için3 yumurta beyazı
- 80 gr. Bitter çikolata
- 50 gr. Margarin
Tarif
- Sütün içerisine unu ve nişastayı alarak puding gibi pişirelim.
- Hafif süt ılıdıktan sonra içerisine şekerimizi ilave edelim.
- Kaynamaya başlarken içine margarini ve vanilyayı ilave edip altını kapatalım.
- İyice karıştıralım ki hem topaklanmamış olsun hem de çabuk soğusun.
- Bir taraftan da bitter çikolatayı ve 50. gr. Margarini benmari usulü eritelim.
- Bir başka kapta yumurtaların beyazını kar gibi oluncaya kadar köpürtelim.
- Ne kadar çok köpürtürsek o kadar sonuç iyi olur.
- Daha sonra iyice eriyen çikolatamızı kar beyazı yumurta aklarının üzerine döküp spatulayla iyice karıştıralım.
- Yalnız dikkat edilmesi gereken konu köpüklerin sönmemesine özen gösterilmelidir.
- İyice karıştıktan sonra hazırladığımız tavukgöğsünün üzerine dökelim.
- İyice soğuduktan sonra buzdolabına alıp soğuk olarak servis yapalım.
- Afiyet bal şeker kaymak olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder