Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Çikolatalı Tavuk Göğsü


Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 bardak şeker (damak tadınıza göre siz miktarını arttırın ya da azaltın ben genelde öyle yaparım)
  • 50 gr. Margarin
  • 1 vanilya
  • Üzeri için3 yumurta beyazı
  • 80 gr. Bitter çikolata
  • 50 gr. Margarin
Tarif
  • Sütün içerisine unu ve nişastayı alarak puding gibi pişirelim.
  • Hafif süt ılıdıktan sonra içerisine şekerimizi ilave edelim.
  • Kaynamaya başlarken içine margarini ve vanilyayı ilave edip altını kapatalım.
  • İyice karıştıralım ki hem topaklanmamış olsun hem de çabuk soğusun.
  • Bir taraftan da bitter çikolatayı ve 50. gr. Margarini benmari usulü eritelim.
  • Bir başka kapta yumurtaların beyazını kar gibi oluncaya kadar köpürtelim.
  • Ne kadar çok köpürtürsek o kadar sonuç iyi olur.
  • Daha sonra iyice eriyen çikolatamızı kar beyazı yumurta aklarının üzerine döküp spatulayla iyice karıştıralım.
  • Yalnız dikkat edilmesi gereken konu köpüklerin sönmemesine özen gösterilmelidir.
  • İyice karıştıktan sonra hazırladığımız tavukgöğsünün üzerine dökelim.
  • İyice soğuduktan sonra buzdolabına alıp soğuk olarak servis yapalım.
  • Afiyet bal şeker kaymak olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder