Malzemeler
- 200 gr ıspanak yaprağı
- 2 portakal
- 1/2 kırmızı soğan
- 1/3 bardak kavrulmuş badem/ceviz/fındık/dolma fıstığı
- Ispanak salatasının sosu için malzemeler:
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı portakal suyu
- 1/2 limon kabuğunun rendesi
- 1/2 portakal kabuğunun rendesi
- 1 çay kaşığı bal
- Tuz
Tarif
- Ispanakları iyice yıkayıp, salata kurutucusunda kurutup, elle doğrayın.
- 2 portakalı zarlarını mümkün olduğunca ayıklayarak küçük parçalara ayırın.
- Soğanı ince ince piyazlık doğrayın.
- Ispanak salatanıza eklemek istediğiniz kuruyemiş çeşidini yağsız tavada, yüksek ateşte biraz çevirin.
- Tüm malzemeleri geniş bir kasede harmanlayıp, servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
- Malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın ve hazırladığınız salatanın üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder