Malzemeler
- 500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir)
- SOSUN MALZEMESİ:
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı un,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı haşlanmış doğranmış mantar
- 1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar
- 2 adet beyaz ekmek içi
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Kızartmak İçin;
- Yarım su bardağı sıvıyağ
Tarif
- Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz.
- Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz.
- Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz.
- Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım.
- SOSUN TARİFİ:
- Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz.
- Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder