Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

St. Petersburg Köftesi


Malzemeler
  • 500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir)
  • SOSUN MALZEMESİ:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı un,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı haşlanmış doğranmış mantar
  • 1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar
  • 2 adet beyaz ekmek içi
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Kızartmak İçin;
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
Tarif
  • Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz.
  • Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz.
  • Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz.
  • Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım.
  • SOSUN TARİFİ:
  • Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz.
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder