Malzemeler
- 1 Kg Dana Kıyma
- 1 Adet İri Soğan (rendelenmiş suyuyla beraber)
- 1 Adet Yumurta
- 2 Diş Sarımsak (ince doğranmış)
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
- 1 Demet Taze Fesleğen
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tarif
- Geniş bir kapta zeytinyağı hariç bütün malzemeleri karıştırın ve 10 dakika boyunca iyice yoğurun.
- Bütün kıyma harcından 40'ar gramlık (1 çorba kaşığı) parçalar kopartıp her birine oval şekil vererek tepsiye dizin.
- Köfteleri 1 saat buzdolabında dinlendir
- Tavanızı ısıtın, biraz zeytinyağ koyun, tavanın etrafına yayın ve köftelerinizi pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder