Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Fesleğenli Köfte

Malzemeler
  • 1 Kg Dana Kıyma
  • 1 Adet İri Soğan (rendelenmiş suyuyla beraber)
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Diş Sarımsak (ince doğranmış)
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 1 Demet Taze Fesleğen
  • 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tarif
  • Geniş bir kapta zeytinyağı hariç bütün malzemeleri karıştırın ve 10 dakika boyunca iyice yoğurun.
  • Bütün kıyma harcından 40'ar gramlık (1 çorba kaşığı) parçalar kopartıp her birine oval şekil vererek tepsiye dizin.
  • Köfteleri 1 saat buzdolabında dinlendir
  • Tavanızı ısıtın, biraz zeytinyağ koyun, tavanın etrafına yayın ve köftelerinizi pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder