Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Çerkez Tavuğu


Malzemeler
  • 1 tavuk
  • 2,5- 3 bardak ceviz içi
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber
  • 1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 avuç maydanoz yaprağı
  • Tuz-1 kahve kaşığı karabiber
Tarif
  • Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.
  • Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir.
  • Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
  • içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.
  • Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
  • kıvamına getirilir.
  • Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder