Malzemeler
- 1 tavuk
- 2,5- 3 bardak ceviz içi
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber
- 1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 avuç maydanoz yaprağı
- Tuz-1 kahve kaşığı karabiber
Tarif
- Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır. Yıkanır ve haşlanır.
- Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir.
- Ceviz ayıklanıp makineden geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek
- içi, kırmızı biber, tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağ ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp, çıkan yağ bir kaseye ayrılır.
- Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt
- kıvamına getirilir.
- Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder