Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

BAMYA MUSAKKA

 
 
 Malzemeler
  • 6 yemek kaşığı bamya 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 4 yemek kaşığı sana klasik
  • 150 gr. dana kıyması
  • 3 adet domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu 
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarif


  • Sanayağında, küp küp doğradığınız soğanı hafif pembeleştirin.  
  • Kıymayı ilave edin ve kavurun.
  •  Bamya’yı ilave edin ve yaklaşık 10 dakika boyunca kavurun. 
  • Domatesi soyun ve çok küçük küpler halinde doğrayın
  • . Kavrulmakta olan bamyaya ilave edin. 
  • 3-4 dakika daha kavurun ve limon suyu, tuz, karabiber ile lezzetlendirin.
  •  Suyu ekleyip kapağını kapatarak 15-20 dakika pişirin.
  •  Bir fırın kabına aktarın. Üzerini kaşar peyniri ile kaplayın. 
  • 180˚C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  •  Kare şeklinde keserek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder