Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Musakka

 MUSAKKA
 
Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı su
  • Bol sıvı yağ (kızartmak için)
Tarif
Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. 
Tuzlu suya konur. 
1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. 
Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır.
 1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır.
 Kızaran diğer patlıcanlar tabağa alınır.
 3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur.
 Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder