Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 2 adet domates veya 2 kaşık domates salçası
- 3 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- Karabiber
- İnce kıyılmış maydanoz
- 2 su bardağı su
- Bol sıvı yağ (kızartmak için)
Tarif
Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır.
Tuzlu suya
konur.
1 saat kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir.
Süzülen
patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde
kızartılır.
1 kat olarak yayvan bir kaba yayılır.
Kızaran diğer
patlıcanlar tabağa alınır.
3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan ve kıyma kavrulur.
Domates, tuz, karabiber eklendikten sonra bir taşım kaynatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder