VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
Malzemeler
- 1 kg. süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket damlasakızı
- Vişne sosu:
- 1 su bardağı vişne suyu (ben vişne reçeli kullandım, sulandırıp)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
Tarif
- Bütün malzemeyi tencereye koyun kısık ateşte süt kaynayıncaya kadar karıştırın.
- kaynadıktan sonra başka bir kaba alıp içinde pürüz kalmayana kadar miskerle çırpın kâselere dökün ve soğumaya bırakın.
- Vişneli Sos Yapımı :
- Tencereye vişneler, suyu, şekeri koyup ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca küçük bir kâsede nişastayı az suyla eritin.
- Kaynamakta olan vişnelere yavaşça döküp, karıştırın.
- Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın
- Soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine döküp dolapta beklettikten sonra servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder