Sayfalar

11 Haziran 2013 Salı

ADMİNİN ÖZEL SEÇİMLERİ

 VİŞNE SOSLU MUHALLEBİ
 

Malzemeler
  • 1 kg. süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket damlasakızı
  • Vişne sosu:
  • 1 su bardağı vişne suyu (ben vişne reçeli kullandım, sulandırıp)
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
Tarif
  • Bütün malzemeyi tencereye koyun kısık ateşte süt kaynayıncaya kadar karıştırın.
  • kaynadıktan sonra başka bir kaba alıp içinde pürüz kalmayana kadar miskerle çırpın kâselere dökün ve soğumaya bırakın.
  • Vişneli Sos Yapımı :
  • Tencereye vişneler, suyu, şekeri koyup ocağa alın.
  • Kaynamaya başlayınca küçük bir kâsede nişastayı az suyla eritin.
  • Kaynamakta olan vişnelere yavaşça döküp, karıştırın.
  • Bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın
  • Soğuyan sosumuzu muhallebimizin üzerine döküp dolapta beklettikten sonra servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder