Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Mercimek Çorbası

Malzemeler
  • 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5-2 litre sıcak su
Tarif
  • Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranır. Havuç rendelenir.
  •  Mercimek yıkanıp süzülür.
  • Bir tencerede (düdüklü de olabilir , normal tencerede ) sıvıyağda soğan, biber, mercimek, salça, biberiyeler, havuç rendesi yaklaşık 7-8 dakika kavrulur.
  • Sıcak su ve tuz ilave edilir 15 dakika kaynatılır. (düdüklüde 7-8 dk yeterli) Robottan sıcakken geçirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder