Malzemeler
- 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5-2 litre sıcak su
Tarif
- Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranır. Havuç rendelenir.
- Mercimek yıkanıp süzülür.
- Bir tencerede (düdüklü de olabilir , normal tencerede ) sıvıyağda soğan, biber, mercimek, salça, biberiyeler, havuç rendesi yaklaşık 7-8 dakika kavrulur.
- Sıcak su ve tuz ilave edilir 15 dakika kaynatılır. (düdüklüde 7-8 dk yeterli) Robottan sıcakken geçirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder