Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Pirinç Salatası


Malzemeler
  • 150 gr. haşlanmış pirinç
  • 50 gr. siyah ya da yeşil zeytin
  • 50 gr. mısır tanesi
  • 4 adet marul yaprağı
  • Maydonoz, dereotu, yeşil soğan
  • Karabiber, Tuz
  • ½ çay bardağızeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
Tarif
  • Zeytinlerin çekirdekleri çıkartılarak ufak şekilde doğranır.
  • Haşlanmış olan pirinçler bir karıştırma kabı içerisine alınır.
  • Mısırlar,maydonoz. dereotu, soğanlar ince ince doğranıp eklenir.
  • Sirke/limon suyu, karabiber, tuz ve yağı ilave edilerek karıştırılır.
  • Bu karışım marul yaprağı içerisine konulur ve üzerine zeytin parçaları ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder