Malzemeler
- 150 gr. haşlanmış pirinç
- 50 gr. siyah ya da yeşil zeytin
- 50 gr. mısır tanesi
- 4 adet marul yaprağı
- Maydonoz, dereotu, yeşil soğan
- Karabiber, Tuz
- ½ çay bardağızeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
Tarif
- Zeytinlerin çekirdekleri çıkartılarak ufak şekilde doğranır.
- Haşlanmış olan pirinçler bir karıştırma kabı içerisine alınır.
- Mısırlar,maydonoz. dereotu, soğanlar ince ince doğranıp eklenir.
- Sirke/limon suyu, karabiber, tuz ve yağı ilave edilerek karıştırılır.
- Bu karışım marul yaprağı içerisine konulur ve üzerine zeytin parçaları ilave edilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder