Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Kabak Mücveri

Malzemeler
  • 1 kilo taze kabak
  • 2 demet taze soğan
  • 2 kahve fincanı un
  • 5 adet yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet nane
  • 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Yeterince tuz, karabiber
Tarif
  • Kabakların üstlerini iyice kazıyıp, rendeleyin.
  • Soğanları, dereotunu ve naneyi ince ince kıyın.
  • Hepsini kabaklara katın,
  • çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın.
  • Öte yanda bir kap içine yumurtaları kırıp hafifçe çırptıksan sonra ilave edin.
  • Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın. Kaşık kaşık alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın.
  • İsterseniz kaşar yerine beyaz peynir de koyabilirsıniz.
  • Sofraya verirken yanına domatesli makarna ile servis yapabilisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder