Malzemeler
- 1 kilo taze kabak
- 2 demet taze soğan
- 2 kahve fincanı un
- 5 adet yumurta
- 1 demet dereotu
- 1 demet nane
- 1.5 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- Yeterince tuz, karabiber
Tarif
- Kabakların üstlerini iyice kazıyıp, rendeleyin.
- Soğanları, dereotunu ve naneyi ince ince kıyın.
- Hepsini kabaklara katın,
- çok hafif tuzlayarak unu ilave edip, karıştırın.
- Öte yanda bir kap içine yumurtaları kırıp hafifçe çırptıksan sonra ilave edin.
- Kabakların sulanmasına fırsat vermeden rende kaşari da karıştırın. Kaşık kaşık alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın.
- İsterseniz kaşar yerine beyaz peynir de koyabilirsıniz.
- Sofraya verirken yanına domatesli makarna ile servis yapabilisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder