Malzemeler
- Bir küçük piliç
- 1kilo kabak
- 3kaşık sıvı yağ
- karabiber, tuz
- Sosu için:
- 1 kahve fincanı un
- 50 gr. tereyağı
- 2bardak süt.
Tarif
- Kabakların kabuğu bıçakla kazınıp yıkandıktan sonra halka halka doğranır.
- Bir tepsiye yerleştirilip hafif tuzlanır.
- Daha önceden haşlanmış piliç çıkarılıp parçalara bölünür.
- Bu parçalar, kabağın üzerine güzelce yerleştirilir.
- Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir.
- Diğer taraftan bir tavada tereyağı ve un kavrulur,
- buna süt katılarak muhallebi gibi pişirilir,
- istenirse kaşar rendesi ilâve edilerek ateşten alınır.
- Pişirilen bu başemal sos kabakların üzerine dökülür,
- kızgın fırına verilip pişirilir
- Âfiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder