Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

ÖZEL TARİF

PRATİK PORTAKALLI SOMON

Malzemeler
  - 2 Çay kaşığı Kişniş
- 1 Dilim Limon
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Dilim Portakal
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 1 Adet Somon
- 2 Çay kaşığı Toz Şeker
- 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, TuzSosu İçin - 100 Gr Donmuş Bezelye
- 250 ml Su
- 1 Demet Tere
- 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tarif
 Somon filetoları bol suyla yıkayıp süzdürün. Derin bir kabın içerisinde somon, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın. Dinlenmesi için 20 dakika bekletin. Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın. Somonları portakal sosundan süzdürerek tavaya alın. Her iki tarafını kızartın. Karabiber serperek servis yapın. İçerdiği Vitaminler A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 Kalori Miktarı Toplam Kalori Miktarı : 2551 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 638 Kcal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder