Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Taze Bakla Zeytinyağlı


Malzemeler
  • 1 kilo taze bakla
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu
  • Su
Tarif
  • Baklaları ayıklayıp yıkayın.
  • Zevkinşze göre dilimledikten sonra biraz tuz ve limon suyu ile karıştırın.
  • Soğanları küp küp doğrayıp tuz ile ovun.
  • Baklaları da ovduğunuzsoğanlara ekleyip karıştırın.
  • Üzerine baklaları geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Tuz ve şekeri ekleyin.
  • Soğuduktan sonra dereotunu ekleyin.
  • Dereotunu pişerkende ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder