Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Borani



Malzemeler
  • 1 kg. ıspanak
  • 250 – 300 gr. kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • zeytinyağ
  • pul biber
  • 2 su bardağı tuzlu yoğurt (bu yöresel bir yoğurtmuş)
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • kurutulmuş acı biber
  • nane
Tarif
  • Kıyma, soğan ve sarımsak ile zeytinyağda kavrulur.
  •  Pul biber ilave edildikten sonra, içine yıkanıp küçük küçük doğranmış ıspanaklar da ilave edilip kavrulmaya devam edilir. 
  • Tuzlu yuğurt ayrı bir kasede su ile karıştırılıp ıspanaklara ilave edilir.
  •  Nohut, kurutulmuş biber ve nane de eklenip tencerenin ağzı açık bırakılarak kısık ateşte 30 dk. pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder