Malzemeler
- 1 kg. ıspanak
- 250 – 300 gr. kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- zeytinyağ
- pul biber
- 2 su bardağı tuzlu yoğurt (bu yöresel bir yoğurtmuş)
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- kurutulmuş acı biber
- nane
Tarif
- Kıyma, soğan ve sarımsak ile zeytinyağda kavrulur.
- Pul biber ilave edildikten sonra, içine yıkanıp küçük küçük doğranmış ıspanaklar da ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
- Tuzlu yuğurt ayrı bir kasede su ile karıştırılıp ıspanaklara ilave edilir.
- Nohut, kurutulmuş biber ve nane de eklenip tencerenin ağzı açık bırakılarak kısık ateşte 30 dk. pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder