Malzemeler
- 500 gr tavuk bonfile
- 1 subardağı su
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 3 çorba kaşığı limon suyu
- 1 kutu süt kreması(istenirse)
- 1 çorba kaşığı un
- yarım su bardağı süt
- tuz
- karabiber
Tarif
- tavuk bonfileyi kuşbaşı olarak doğrayalım.
- yıkayıp derin bir tencereye koyalım.
- suyunu salıp çeksin.teteyağını ekleyip etleri iyice kızartalım.
- tavuklar kızarınca 1 su bardağı sıcak su, limon suyu ve süt kreması konup 5 dakika kaynatılır.
- diğer tarafta yarım bardak sütün içinde 1 kaşık (tepeleme)un iyice karıştırıp kaynayan tavukların üzerine dökülür.
- tuz ve karabiber eklenir.
- koyulaşana kadar kaynatılır.
- altı söndürülüp maydanozla süslenip sevis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder