Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Limonlu Tavuk


Malzemeler
  • 500 gr tavuk bonfile
  • 1 subardağı su
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kutu süt kreması(istenirse)
  • 1 çorba kaşığı un
  • yarım su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
Tarif
  • tavuk bonfileyi kuşbaşı olarak doğrayalım.
  • yıkayıp derin bir tencereye koyalım.
  • suyunu salıp çeksin.teteyağını ekleyip etleri iyice kızartalım.
  • tavuklar kızarınca 1 su bardağı sıcak su, limon suyu ve süt kreması konup 5 dakika kaynatılır.
  • diğer tarafta yarım bardak sütün içinde 1 kaşık (tepeleme)un iyice karıştırıp kaynayan tavukların üzerine dökülür.
  • tuz ve karabiber eklenir.
  • koyulaşana kadar kaynatılır.
  • altı söndürülüp maydanozla süslenip sevis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder