Malzemeler
- 500 gr. yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı d. salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 250 gr. bulgur
- 250 gr. firik
- 2 kg. acur,
- 2 baş kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- Kırmızıbiber,
- karabiber,
- tuz
- Yeteri kadar su
Tarif
- Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır).
- Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür.
- Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur.
- Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur.
- Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir.
- Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur.
- Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur.
- Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir.
- Servise sunulur.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder