Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Firikli Acur Dolmasi


Malzemeler
  • 500 gr. yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı d. salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 250 gr. bulgur
  • 250 gr. firik
  • 2 kg. acur,
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Kırmızıbiber,
  • karabiber,
  • tuz
  • Yeteri kadar su
Tarif
  • Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır).
  • Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür.
  • Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur.
  • Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur.
  • Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir.
  • Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur.
  • Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur.
  • Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir.
  • Servise sunulur.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder