Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Et Suyu Kemik Ya Da Gerdandan


Malzemeler
  • 500 gr. kemik veya gerdan eti,
  • 1/2 demet maydanoz,
  • 1 baş soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet kereviz
Tarif
  • Kemik veya gerdanı bir tencereye koyunuz.
  • İçerisine iri doğranmış soğan, kereviz, havuç ve maydanoz ilâve ediniz. (Etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini yükseltmek için konur.)
  • Üzerlerine geçecek kadar bolca soğuk su koyunuz (sıcak su koymayınız. Çünkü sıcağın tesiriyle etin yüzeyindeki protein pişer ve besinli maddelerin suya geçmesine mani olur).
  • Ağzı açık olarak kaynatınız.
  • Üzerlerine biriken köpüğü kaşıkla alınız.
  • Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp, 2-3 saat kaynatınız.
  • Sonra süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder