Malzemeler
- 500 gr. kemik veya gerdan eti,
- 1/2 demet maydanoz,
- 1 baş soğan,
- 1 adet havuç,
- 1 adet kereviz
Tarif
- Kemik veya gerdanı bir tencereye koyunuz.
- İçerisine iri doğranmış soğan, kereviz, havuç ve maydanoz ilâve ediniz. (Etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini yükseltmek için konur.)
- Üzerlerine geçecek kadar bolca soğuk su koyunuz (sıcak su koymayınız. Çünkü sıcağın tesiriyle etin yüzeyindeki protein pişer ve besinli maddelerin suya geçmesine mani olur).
- Ağzı açık olarak kaynatınız.
- Üzerlerine biriken köpüğü kaşıkla alınız.
- Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp, 2-3 saat kaynatınız.
- Sonra süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder