Malzemeler
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 4-5 bardak su
- 1 bardak yoğurt
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- nane, tuz
- üzerine dökmek için;
- tereyağlı kırmızı pul biber
Tarif
- Pirinçler yıkanıp su ile birlikte bir tencereye konup, pirinçler uzamaya başlayana kadar pişirilir.
- Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısı bir çatal yardımıyla çırpılır.
- Daha sonra pirincin kaynayan suyu ile bu yoğurtlu karışım ılıştırılır.
- Sonra da devamlı karıştırılarak pirinçlere ilave edilir.
- Çorba kaynadıktan sonra tuz ve bol nane eklenir.
- Arzu edilirse çorbanın üzerine dökmek için tereyağ kırmızı biberle eritilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder