Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Yayla Çorbası



Malzemeler
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 4-5 bardak su
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • nane, tuz
  • üzerine dökmek için;
  • tereyağlı kırmızı pul biber
Tarif
  • Pirinçler yıkanıp su ile birlikte bir tencereye konup, pirinçler uzamaya başlayana kadar pişirilir.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısı bir çatal yardımıyla çırpılır. 
  • Daha sonra pirincin kaynayan suyu ile bu yoğurtlu karışım ılıştırılır. 
  • Sonra da devamlı karıştırılarak pirinçlere ilave edilir. 
  • Çorba kaynadıktan sonra tuz ve bol nane eklenir.
  • Arzu edilirse çorbanın üzerine dökmek için tereyağ kırmızı biberle eritilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder