Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
- 2 adet kesmeşeker
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- Yarım demet maydanoz
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet küp doğranmış domates
- 2 adet sivri biber
- Tuz, kırmızıbiber, karabiber
Tarif
- Kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın
- Soğanları halka doğrayın
- Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin
- Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin
- Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın
- Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın
- Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin
- Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın
- Ateşten alın
- Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder