Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Romen Türlüsü

Malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
  • 2 adet kesmeşeker
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım demet maydanoz
  • 500 gram taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet küp doğranmış domates
  • 2 adet sivri biber
  • Tuz, kırmızıbiber, karabiber
Tarif
  • Kuru fasulye ve barbunyayı haşlayın
  • Soğanları halka doğrayın
  • Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin
  • Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesmeşekerleri ekleyin
  • Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayın
  • Soğanları sotelediğiniz tencereye aktarın
  • Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin
  • Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın
  • Ateşten alın
  • Üzerine kırmızıbiber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder