Malzemeler
- Yer elması
- Kurusoğan
- Patates
- Beyazpeynir (Fesliğen sosuyla karıştırılmış)
- Yağsız dana eti
- Baharatlar
- Tavuk Suyu
- Zeytin Yağ
Tarif
- Zeytinyağı koyuyoruz, kuru soğan koyuyoruz. Bir süre çeviriyoruz. Patetesleri ilave ediyoruz. Un yerine bağlamak için patates kullanıyoruz. Yer elmelarını doğruyoruz. Beyaz şarap ekliyoruz. Tekrar karıştırıyoruz. Patates oranına dikkat ediyoruz. Tavuk suyu ilave ediyoruz. 1 lt kadar. Eti önce dövüyoruz. Düz hale getiriyoruz. Sonra üzerine beyazpeyniri koyarak dana etini pohça yapıyoruz. Yuvarlak şekilde. Üzerine balzemik sos ekliyoruz.
- Öncelikle tenceremizin içine zeytinyağını döktükten sonra, içerisinine kurusoğanlarımızı ilave ediyoruz. Bir süre çevirdikten sonra, içerisine patateslerimizi ilave ediyoruz. Çorbamızda un yerine, çorbayı bağlaması için patates kullanıyoruz. Bu sırada yer elmalarımızı tahta üzerinde doğruyoruz. Doğranmış yer elmalarını, tencerenin içine ilave ederk, tekrardan karıştırıyoruz. Patates oranına dikkat edin. Patatesler, yer elmalarından az olmalı.
- Çorbamız pişerken beyazpeynirli dana karpaçyomuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Dana karpaçyoyu yer elmasına lezzet vermesi için çorbanın yanında tavsiye ediyorum. Öncelikle dana etmizi düz bir tezgahın üzerine yerleştirerek, dövüyoruz. İnce bir hale getiriyoruz. Sonra ortasına fesleğenli beyaz peynirimizi ilave ederek, yuvarlak şekilde bohça yapıyoruz.Yaptıktan sonra üzerine hafif bir balzemik sos ekliyoruz.
- Bu işlemleri yaptıktan sonra yer elmasını çorbamızı, beyazpeynirli dana kapaçyomuzla servis edebiliriz.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder