Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Sebze Graten



Malzemeler
  • 200 gr burgu makarna
  • 3 çorba kaşığı soya yağı
  • 1 küçük patlıcan
  • 1 orta boy kabak
  • 4 domates
  • 150 gr Mozzarella peyniri
  • Tuz,
  • karabiber
  • Sos için:
  • 1 çay kaşığı soya unu
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
Tarif
  • Makarnayı 1 kaşık soya yağı ilave edilmiş bol tuzlu suda haşlayıp süzün.
  • Patlıcan, kabak ve domatesi temizleyin.
  • Patlıcanı tuzlu suda bekletip sıkın ve kağıt havlu ile suyunu alın.
  • Sebzeleri ve peyniri enine dilimleyin.
  • İki kaşık soya yağını tavada kızdırıp kabak ve patlıcanları soteleyin.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Sos için 2 kaşık soya sosunu bir tavada kızdırın.
  • Unu ilave edip kavurun.
  • Domates salçasını 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve karıştırın.
  • Karabiber ve pulbiberle tatlandırın.
  • Bir tencereye ortası boş kalacak şekilde patlıcan, peynir, domates ve kabak sıralamasıyla sebzeleri hafifçe üst üste gelecek şekilde dizin.
  • Makarnayı sebzelerin ortasına yerleştirin ve üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder