Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Hünkar Beğendi



Malzemeler
  • PATLICAN PÜRESİ İÇİN:
  • 6 patlıcan
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık yağ
  • 2 kaşık kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • KEBAP İÇİN:
  • 1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
  • 2 soğan
  • 2- 3 domates -
  • 2 kaşık yağ
  • Tuz, karabiber
Tarif
  • İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
  • Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
  • Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Tuz ve karabiber atılır.
  • Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
  • Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
  • Kabukları soyulup incecik kıyılır.
  • Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
  • Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir.
  • Tuz atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder