Malzemeler
- PATLICAN PÜRESİ İÇİN:
- 6 patlıcan
- 1 kaşık un
- 1 kaşık yağ
- 2 kaşık kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 avuç maydanoz
- Tuz, karabiber
- KEBAP İÇİN:
- 1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
- 2 soğan
- 2- 3 domates -
- 2 kaşık yağ
- Tuz, karabiber
Tarif
- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tuz ve karabiber atılır.
- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
- Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
- Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir.
- Tuz atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder