Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

Vişneli Irmik Tatlısı


Malzemeler
  • 1 kg süt
  • 9 yemek kasigi irmik
  • 10yemek kasigi seker
  • 50 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • İsteğe göre
  • Hindistan cevizi
  • Vişneli Sos İçin :
  • 2 bardak vişne suyu
  • 2 kaşık nişasta
  • 2-3 kaşık şeker
Tarif
  • Sütü tenceremize alıp üzerine irmiğimizi ve şekerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • İyice piştikten sonra indirmeye yakın margarini ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Islattığımız borcama döküp soğuması için kenara bırakalım.
  • Bir yandan da 2 bardak vişne suyunu bir başka tencereye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ekleyip şekerini de koyup koyu kıvama gelinceye kadar ocakta pişirelim.
  • Koyulaşınca irmiğin üzerine döküp soğumasını bekleyelim.
  • İsteğe göre üzerine hindistan cevizi döküp servis yapalım.
  • Not: Bu tarifi vişne suyu yerine, portakal suyu, elma suyu, karışık nektar yani istediğiniz tüm meyve sularıyla yapabilrsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder