Malzemeler
- 1 kg süt
- 9 yemek kasigi irmik
- 10yemek kasigi seker
- 50 gr margarin
- 1 paket vanilya
- İsteğe göre
- Hindistan cevizi
- Vişneli Sos İçin :
- 2 bardak vişne suyu
- 2 kaşık nişasta
- 2-3 kaşık şeker
Tarif
- Sütü tenceremize alıp üzerine irmiğimizi ve şekerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- İyice piştikten sonra indirmeye yakın margarini ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Islattığımız borcama döküp soğuması için kenara bırakalım.
- Bir yandan da 2 bardak vişne suyunu bir başka tencereye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ekleyip şekerini de koyup koyu kıvama gelinceye kadar ocakta pişirelim.
- Koyulaşınca irmiğin üzerine döküp soğumasını bekleyelim.
- İsteğe göre üzerine hindistan cevizi döküp servis yapalım.
- Not: Bu tarifi vişne suyu yerine, portakal suyu, elma suyu, karışık nektar yani istediğiniz tüm meyve sularıyla yapabilrsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder