Sayfalar

19 Haziran 2013 Çarşamba

CEVİZLİ BURSA LOKUMU

CEVİZLİ BURSA LOKUMU
Malzemeler
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1,5 çorba kaşığı margarin
Tarifi
  • Hazırladığımız hamuru biraz dinlendirdikten sonra oklava yardımıyla açtım.( Bu arada hamuru açarken biraz un kullanmayı sakın ihmal etmeyin yoksa hamur tezgahınıza yapışıp kalabilir.) 2 -3 milimetre kalınlığında açtığımız hamur tahmin ettiğimizden de büyük olunca ikiye bölmeyi uygun gördük.
  • İkiye bölünen hamurumuzun üzerine önce 3'er toplamda 6 kaşık tahin sürdük. Tahinin üzerine 1 bardak iyice çekilmiş cevizimizi serptik. Son olarakta yine 3'er kaşık toz şekerimizi cevizlerimizin üzerine döktük.
  • Herşey buraya kadar gayet basit, fakat hazırlanan hamurumuzu rulo haline getirirken çok dikkali olmanız gerekiyor. Oldukça sıkı bir rulo olmalı. Ruloları hazırladıktan sonra buzdolabımızın derin dondurucusunda 15 dakika beklettik.
  • Dinlenen hamurlarımızı son olarak dilim dilim keserek yağlı kağıt kaplanmış tepsimize dizdik ve 180 derecelik fırına verdik. Yaklaşık 15 dakika içinde minik lezzetlerimiz hazırdı.
  • Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder